torstai 17. marraskuuta 2016

Sijoituspäiväkirjan ensimmäinen päivä

No niin, sijoitusharrastusta on takana pari vuotta, joskin vain tänä vuonna on siihen on tullut aktiivisemmin panostettua. Salkun (Nordnet) arvoa olen saanut kohotettua sen verran korkealle, että sain max. 25.000 euron luoton (elää salkun lainoitusarvon mukaan)  ja tarpeeksi suuren hajautuksen saadakseni myös superluoton kultatason aktivoitua, joka tällä hetkellä on mielestäni edullinen 0,99%.

Huonoja puolia lainan käytöstä en juuri muita keksi tällä hetkellä kuin sen, ettei kuukausisäästäminen ETF-rahastoihin onnistu ilman kuluja siihen salkkuun jossa velkaa on. Olenkin avannut kk-säästöjä varten oman erillisen salkun, nyt vielä kun sen olemassaolosta ei tarvitse erikseen maksaa.

Olen siis sijoitustaipaleeni alkupuolella ja tavoitteeni on 15-20 vuoden aikajänteellä saada kerättyä 100.000 euron arvoisen salkun, ja myös mielellään kuukausittain osinkoja tukemaan eläkettä. Jossain vaiheessa elämääni sotkeuduin typeryyttäni eläkerahastosäästämiseen, mutta onneksi ymmärsin tarpeeksi ajoissa lopettaa rahan haaskaamisen mokomaan joutavaan. Omalla osakesäästämisellä (mukaanluettuna ETF- ja superrahastot) uskon pääseväni edullisimmilla kuluilla  parempaan lopputulokseen, puhumattakaan siitä, ettei tarvitse vängätä yhdenkään myynti-intoisen vakuutusmyyjän kanssa siitä, onko minulla oikeus nostaa omia rahojani juuri siinä tilanteessa.

Oma pääoma on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi velkavivutettua, sillä asuntolainalyhennykset ovat olleet jäissä jo hyvän tovin. Portfolioon, jonka toteutuksesta olen jo lipsunut (kun "halvalla" sai), palaamme myöhäisemmissä posteissa sekä myös pyrin silloin tällöin päivittämään statistiikkaa kun katson sen aiheelliseksi. Mikään bloggaamisen puolijumala en ole, eikä nämä tule varmasti visuaalisestikaan häikäisemään yhtään ketään. Tämä on tasan ensimmäinen blogini.

Mitään sijoitusneuvoja en saa enkä sen puoleen uskallakaan jaella ja kirjoitustyylini yritän pitää ymmärrettävänä. Jos joku vastaisuudessa pahoittaa mielensä kirjoituksistani, niin voivoi, elämä on jne. Rahoitusalan asiantuntija en ole, enkä sellaista henkilökohtaisesti tunne, pidän tätä vain mielenkiintoisena harrastuksena, josta on mahdollisuus jopa tienatakin.

Joten eksyit tänne sitten vahingossa tai tarkoituksella, toivotan tervetulleeksi. Toivottavasti kirjoituksistani tulee jatkossa parempia, ja ne tuottaisivat muutakin lukijalleen kuin myötähäpeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti